Domani

Domani startte meer dan 18 jaar geleden met het maken van potten & bakken. Sindsdien zijn de internationale standaard geworden voor tuinpotten van hoge kwaliteit. Interieur- en tuinarchitecten en gebruiken de potten in hun ontwerpen. De uitgebreide collectie word gemaakt in Europa in zink/aardewerk/polyester of koper. Het handelsmerk en kracht van Domani is de zoektocht naar nieuwe toepassingen. Ze zoeken de hele wereld af voor nieuwe kleuren en technieken.

Bij de Belgische pottenmakers komt innovatie samen met traditie. Zo ontwikkelen ze de beste baktechnieken. En verzinnen ze nieuwe procedures voor het verkrijgen van bijzonder glazuur in moderne kleuren.

Van de raku-techniek uit de 16de eeuw tot polyester, voor zijn materiaalkennis keert Domani altijd terug naar de bron: vakmanschap.

“Eens we de traditie grondig onderzocht hebben, vinden we haar opnieuw uit. Omdat we altijd verder proberen te gaan dan wat de mensen verwachten, moeten we onze eigen stempel drukken op het materiaal”, zegt Jan Buelens.