Rust is van groot belang in onze jachtige wereld. Daarom is het creëren van ruimte voor die dagelijkse behoefte vlakbij huis meer dan een goed idee. Het is een noodzaak. Martin Veltkamp is expert in het ontwerpen van zo’n veilig punt, volledig ingericht naar de gebruikers wensen. Een plek om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Want een tuin is vooral een plaats om te genieten.

Omdat rustbeleving heel persoonlijk is, wordt in de basis van het ontwerp al uitgegaan van de voorkeuren van de gebruikers. Een tuin is namelijk het resultaat van individuele wensen gecombineerd met de opvattingen van de ontwerper over functionele ordening van de ruimte. De tuin als een oase van rust is het uitgangspunt voor de inrichting volgens de filosofie van Martin Veltkamp.

Rust door eenvoud en ritme is zijn uitgangspunt. De wijze waarop hij detaillering en contrasten gebruikt, maakt de tuin tot een plaats waar de dagelijkse hectiek geen kans krijgt. Dus geen schreeuwende kleuren en overdreven diversiteit. Door beperking in materiaalgebruik en zachte kleurschakeringen ontstaat rust.

De ideale tuin biedt voor alle geneugten de juiste entourage. Het ene moment geschikt om onder het genot van een glas wijn een goed boek te lezen, terwijl op een ander moment lekker eten samen met vrienden of familie voorop staat. Volgens de filosofie van Martin Veltkamp zijn tuinen pas in balans wanneer deze rust én voldoende tijd biedt om echt van de tuin te kunnen genieten. En dat bereikt hij met een tuin die nauwelijks onderhoud vergt. Spaarzame vrije tijd besteden aan werken in de tuin vormt voor veel mensen niet bepaald de ideale invulling van weekendgenot.