Bedrijfstuin Rabobank

Bedrijfstuin en dakterras van Rabobank-3B Hoek in Bergschenhoek.

Martin Veltkamp Tuinen is tijdens de bouw van het nieuwe pand van de Rabobank benaderd voor het maken van een ontwerp. Wij hebben een plan gemaakt voor de inrichting van de nieuwe bedrijfstuin en de bijbehorende dakterrassen.

Het nieuwe pand staat hoger dan de aan de voorzijde gelegen parkeerplaatsen. Tussen de parkeerplaatsen en de keermuur, die het hoogteverschil opvangt staan grote groepen hortensia’s en wintergroene hulstbollen. Deze zorgen voor kleur en wintergroen als contrast tegen de enorme hoeveelheid stenen.

Aan de zijkant van het bedrijfspand is voor bezoekers & personeel een groot terras aangelegd. Op dit terras kan s’ morgens en/of s’ middags een lunch genuttigd worden. Ook kunnen op dit dakterras feestjes & presentaties gehouden worden. Hoge leilinden en zinken bakken met wintergroene olijfbomen onttrekken enigszins het zicht op de bebouwing en zorgen voor beschutting tegen wind.

Overige beplanting rondom het pand bestaan zoveel mogelijk uit grote groepen heesters. Gebruik van grote groepen onderhoudsvriendelijke heesters zorgen voor ruimte en rust.