Gemeentehuis Rotterdam dakterras

In opdracht van de gemeente Rotterdam heeft Martin Veltkamp Tuinen de aankleding en inrichting van het dakterras mogen uitvoeren. Het grote dakterras, bestemd als lunch- en pauzeerplek voor het personeel van het gemeentehuis is volledig gerenoveerd.

De oude vloer is vervangen door natuurstenen tegels op tegeldragers. De oude hardhouten ruiters van de originele pergola zijn vervangen en in ere hersteld. Onder de vernieuwde pergola stonden oorspronkelijk grote witte hardhouten banken, van deze banken was er nog 1 overgebleven. Deze ene bank is door een meubelmaker exact nagemaakt, zodat alle 7 banken weer zoals vroeger stonden.

Op het dakterras zijn grote op maat gemaakte aluminium plantenbakken van 100x100x100cm geplaatst met een hijskraan op hun plek geplaatst. De kleur van de bakken is door de architect bepaald en is de identieke RAL-kleur zoals ook gebruikt voor de kozijnen. In de bakken staan 250-300cm hoge taxuskegels die ook met een hijskraan op hun plek geplaatst zijn. Een beregeningssysteem weggewerkt onder de tegelvloer voorziet de taxuskegels van water.

Naast de grote nieuwe banken, zorgen de witte Luxembourg stoeltjes van het Franse merk Fermob voor voldoende zitplaatsen. De voeten- annex en eettafeltjes kunnen naar believen worden gebruikt.