Dakterras Scotch & Soda

De aanleg en inrichting van het dakterras van hoofdkantoor van Scotch & Soda heeft Martin Veltkamp Tuinen mogen uitvoeren.

Het nieuwe kantoorpand in Haarlem heeft voor personeel en winkeliers een groot dakterras op de 1e verdieping voorzien. Dit dakterras is door de tuinarchitecten van Martin Veltkamp ontworpen. Twee grote loungehoeken op het grote hardhouten vlonderdek bieden ruimte om met klanten te vergaderen of voor personeel om te lunchen.

Voor de inrichting van het dakterras zijn grote handgemaakte vorstbestendige aardewerk plantenbakken & tuinpotten van Atelier Vierkant toegepast. Onderhoudsvriendelijke beplanting in de bakken als Buxusbollen, grassen en Leucothoe zorgen ervoor dat er niet al teveel aan hoeft gebeuren. Een automatische beregening zorgt ervoor dat de beplanting voorzien wordt van water.

De grote zwarte parasols en sta-tafels met barkrukken van Royal Botania zorgen voor schaduw en extra zitplaatsen.

In een later stadium is op de plaats van het grind in het midden van de vlonder een grote verhoogde plantenbak gemaakt. 45cm hoog, precies hoog genoeg om op te kunnen zitten en gevuld met 100% Lavendels.