Familie tuin in Rotterdam

Ruim opgezette familietuin rond villa in landelijke stijl in Rotterdam, villa ontworpen door Slangen Hulsker architecten.

Een nieuwbouw project waarbij tuinarchitect en architect al vanaf ontwerptekeningen nauw met elkaar samen hebben gewerkt om tot dit fantastische eindresultaat te komen. Het huis is tegen een dijk gebouwd en bij het ontwerp zijn de niveauverschillen optimaal benut.

Via de grote stalen poort is er toegang tot de tuin. Afgezien van de terrassen is overal in de tuin een halfverharding toegepast in gebroken Belgisch hardsteen. Grote voordeel van deze halfverharding is dat het hemelwater verticaal afgevoerd kan worden. In de voortuin zijn laanbomen en wintergroene buxuswolken en hortensia’s gebruikt.

Aan de achterkant van de woning is op woonniveau een riant terras gemaakt waarop de verschillende functies als loungen en eten plaats kan vinden. Vanaf dit grote terras heeft men uitzicht over de lager gelegen ruim opgezette familietuin. Links in de enorme achtertuin een grote spiegelvijver waarop in de winter geschaatst kan worden. Aan het einde van de vijver een poolhouse met loungeterras. Aan weerszijde van het poolhouse een grote berging voor tuingereedschap en beregeningsinstallatie en aan andere zijde ruimte voor opslag openhaardhout.

De wintergroene steeneiken speciaal geïmporteerd uit Italië, zorgen voor massa en privacy in de tuin. Onder de dakplatanen aan de rechterzijde van de vijver is een schaduwplek om in de zomer te kunnen zitten.

Toegepaste potten en bakken in de tuin zijn van vorstbestendig aardewerk en zinken bakken van Domani. Het meubilair op het terras en in poolhouse is van exclusieve meubelmerken Gandia Blasco en Royal Botania.