Klassieke tuin in Nootdorp

Verborgen in de randstad ligt deze prachtige tuin in Nootdorp op een bijzondere locatie. De tuinwens van de opdrachtgevers was een moderne tuin met een klassieke look en gebruik van natuurlijke materialen en snoeivormen.

Het hoogteverschil van de tuin is bij de entree naar de voordeur opgevangen met gestuukte muren. In deze “holle” muren is ruimte voor inbouwverlichting zodat ook s’ avonds veilig het hoogteverschil naar de voordeur betreedt kan worden. In de tuin zijn diverse verblijfsruimten gecreëerd, zo is er een plek om te dineren in de schaduw onder dakplatanen en op diverse plaatsen langs de lange vijver zijn Belgisch hardstenen bankjes geplaatst om in de zon te kunnen zitten en lezen.

De wintergroene- en bladverliezende hagen en snoeivormen zorgen voor privacy, schaduw en massa in de tuin. Gebruik is gemaakt van beuken, steeneiken, haagbeuken en taxus als beplanting.

De voortuin en achtertuin worden gescheiden door een oude stenen muur, deze is door ons geschilderd met een zwarte muurverf van Farrow & Ball. Zwart heeft de eigenschap dat groentinten nog beter tot hun recht komen. De halfverharding toegepast in de tuin zoals dolomietzand & gebroken Belgisch hardsteen zorgen voor een verticale hemelwaterafvoer in de tuin en maakt de tuin maximaal betreedbaar zonder veel gebruik te hoeven maken van tegels of andere bestratings- vormen.