Kindvriendelijke stadstuin in Den Haag

Moderne kindvriendelijke stadstuin in Den Haag met wintergroene bamboes en steeneiken.

Een stoere kindvriendelijke achtertuin midden in de randstad. In de achtertuin verdeeld een hoge geschilderde vurenhouten wand de tuin op in twee verschillende ruimten. Een zitgedeelte om te kunnen dineren en daarachter een speelgedeelte voor de kinderen & ruimte voor een konijnenhok.

Achterin de tuin is middels een 220cm hoge schutting het zicht onttrokken op de buren. De wintergroene steeneiken voor de muur zorgen enigszins voor privacy. Hetzelfde duurzame hout van de schutting is ook gebruikt voor het maken van het openhaardhok. De donker geschilderde muren contrasteren mooi met de oude gehandhaafde stenen muur. Naast de eettafel aan de rechterzijde is de aanwezige stenen berging van de buren weggewerkt met een verticale planken schutting.

Het verhoogde plantvak in het verlengde van de woonkamer met loden dekranden doet nu dienst als border & zandbak. Als de kinderen eenmaal oud genoeg zijn kan deze aangepast worden tot spiegelvijver. Alle voorzieningen voor pomp en electra liggen al op hun plek. Voor de kinderen is van steigerpijpen een schommel en duikelrek gemaakt. Ook deze kan later als de kinderen er geen gebruik meer van maken weggehaald worden, zodat hier een loungeplek kan komen te staan.

De aanleg van de tuin is door de opdrachtgever zelf uitgevoerd met technisch advies van ons omtrent het gebruik van materialen & uitvoering.