Moderne tuin met verlichtingsplan

Moderne tuin met verlichtingsplan en buitenkamer. Deze villatuin in Rotterdam is volledig aangelegd zoals hij ontworpen is. De entree is functioneel en royaal passend bij het pand. Een groene aankleding van buxuswolken naar de voordeur en voor zowel eigenaren als bezoekers voldoende ruimte op de oprit om auto’s te parkeren.

De achtertuin heeft een groot dakterras aansluitend aan de woning. Op dit dakterras een royale buitenkamer voorzien van verwarming, buitenhaard en zelfs een geluidsinstallatie om optimaal van de tuin te kunnen genieten. Daarbuiten voldoende ruimte om met het hele gezin en bezoek te kunnen dineren aan de lange houten eettafel. Vanaf het dakterras zicht naar de diepe achtertuin. Via een betonnen trap is het eerste niveau te bereiken. Aan de linkerzijde is een zitplek gecreëerd tussen de lavendels. Via het gazon en het berkenlaantje aan de rechterzijde is het laagst gelegen niveau te bereiken. Over de volle breedte van de tuin verbindt een houten damwand & trap de beide niveaus.  In het laagste gedeelte van de tuin is voor de kinderen een trampoline verdiept in het gazon aangelegd. 

Om ook ’s avonds optimaal van de tuin te kunnen genieten is goed toegepaste tuinverlichting onmisbaar. Tuinverlichting is sterk sfeerbepalend, een juiste balans is daarom erg belangrijk. In deze tuin is zowel directe als indirecte tuinverlichting toegepast. Op het dakterras is gebruikt gemaakt van diverse schemerlampen van Royal Botania en diverse spots & grondspots van Simes. In de diepe achtertuin zijn hoofdzakelijk grondspots onder bomen en kantelbare spots gebruikt en potten en gazon aan te lichten. De gehele verlichting is vanuit de luie stoel door middel van een afstandsbediening te regelen. Hierdoor is iedere gewenste sfeer te creëren.