Relax tuin in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel op een unieke locatie ligt een bijzonder fraaie relax tuin.

De tuin ligt samen met de naastgelegen villa op een klein eilandje omringd door water. Het meest spectaculaire aan deze tuin zijn wel de zij- tuin en de achtertuin. De villa heeft over de volle lengte van de zijkant een glazen raampartij waardoor volledig zicht op de tuin is. Het naastgelegen terrein doet dienst als parkeerplaats. Om deze aan het zicht te onttrekken is aan het einde van het perceel aan de waterkant een 180cm hoge gestuukte muur gemaakt is die tevens zorgt voor privacy.

De lange houten vlonder is opgedeeld in verschillende ruimten, welke van elkaar gescheiden zijn d.m.v. grote zinken bakken. Exclusieve meubelen van Gandia Blasco & Royal Botania vullen het lounge- en eetgedeelte. Tegen de gestuukte muren zijn aardewerk potten ritmisch geplaatst, elk met een ingebouwd verlichtings- armatuur erboven. De aanwezige berkenbomen zijn behouden en zijn geïntegreerd in de vlonder.

In de achtertuin is een lange “Catwalk” van betontegels aangelegd, voor de verschillende functies relaxen, zonnen en loungen. Langs deze catwalk ligt een lange vijver met vaste plantenborder. In het verlengde van de vlonder aan de zijkant van de tuin ligt een laan van boompjes in halfverharding, dit wandelpad loopt langs de catwalk door de hele tuin. Achterin de tuin aan het einde van het lange terras zorgen gestuukte muren voor privacy en dieptewerking. De muren bieden tevens de mogelijkheid tot toepassen van verlichting.

De gehele tuin is voorzien van een spectaculair verlichtingsplan wat afzonderlijk van elkaar geschakeld kan worden. Op deze manier kunnen verschillende sferen worden gecreëerd.