Villa tuin in Blaricum

Groots opgezette minimalistische villatuin rondom grote vrijstaande villa ontworpen door architect Marcel de Ruiter.

Deze tuin is een mooi voorbeeld wat het eindresultaat kan zijn als tuinarchitect en architect nauw samen werken. De opdrachtgevers van deze tuin kwamen met de ontwerptekeningen van de architect in hun handen ons tuinarchitectenbureau binnen lopen. Samen met de architect is onder andere overlegd wat de beste plek was op het perceel voor de nieuw te bouwen villa. Het oude nog te slopen pand stond er nog tijdens de inmeting van de tuin.

De grote houten op maat gemaakte electrische poort met separaat looppoortje geeft al aan dat het gaat om een luxe tuin. De grote oprit van de tuin biedt voldoende ruimte voor auto’s om te draaien & parkeren op eigen terrein. Door de toepassing van een halfverharding op stabilisatiematten kan hemelwater verticaal afgevoerd worden.

In de achtertuin is vanwege het hoogteverschil gekozen om na het grote terras aan de achterzijde van de woning met lounge- en eetgedeelte de hoogte te overbruggen d.m.v. een talud en traptreden naar de lager gelegen achtertuin. Vanaf het terras achter het huis is zo een waanzinnig uitzicht ontstaan over de enorme achtertuin met poolhouse en zwembad.

De grote boom in de achtertuin in het gazon is het enige wat van de oorspronkelijke tuin zorgvuldig bewaard is gebleven en een prominente plek in de tuin heeft gekregen.